lauantai 10. elokuuta 2013

Tanssikesä 2013 - yksin ja yhdessä, osa 1

Aloitin syyskauden viikkotunnit Helsingissä tällä viikolla ja ensi torstaina aloitamme myös Järvenpäässä, joten tämän innoittamana ajattelin laittaa kesäkuulumiset kasaan. Toukokuun ja elokuun välille mahtuikin paljon kivaa ja haastavaa toimintaa, kuten ensimmäinen oma pikku tanssifestivaalini, musiikkivideon kuvaukset, esiintymisiä sekä aavemainen valokuvaussessio autiotalossa. Sen lisäksi vietin myös tuntikausia tanssistudiolla yksin, suunnitellen syyskautta, treenaten uusia juttuja ja rakennellen koreografioita.

Kesä alkoi tosiaan musiikkivideon kuvauksilla 1.6 Lohjan suunnalla saaressa. Kyseessä on Lovijatar-niminen bändi, ja lähdin projektiin mukaan sillä sen visuaalinen maailma tuntui sopivan loistavasti yhteen tribalin kanssa. Mukaan lähtivät myös Kaira Triben Jenny ja Julia, ja vietimme toukokuussa aikaa kolmistaan treeniksellä kehitellen ideoita kuvauksia varten. Saimme käytettäväksi pienen puvustusbudjetin, jolla ostin 20 metriä sideharsoa ja kangasväriä, loput materiaalit olivat sitten omista varastoista. Onneksi tytötkin ovat sen verran näppäriä käsistään, että asuista tuli oikeasti aika hienot!

Valtaistuin ja riivattaret saapuvat saareen. Kuva Anna Talvi. 

Pitkällisten maskeeraus- ja pukeutumissessioiden jälkeen (esimerkiksi isohkojen sarvien integrointi päähän, niin että lopputulos näyttää ja tuntuu hyvältä, kestää aikansa) tassuttelimme metsään kuvauspaikalle, jossa Lovijattaren hahmoa esittänyt Saara Salmi oli jo valtaistuimella odottamassa.

Sarvet päähän, maskeeraajana Sari Rautio. Kuva Jermu Koo/ the Digital Hki

Lovijatar Saara. Kuva meitsi.
Eihän siinä sitten muuta kun savupanokset paukkumaan ja tanssit kehiin!

Kuva Jussi Rautio

Kuva Jermu Koo/the Digital Hki


Kuva Jussi Rautio
Videon jälkeen kuvattiin myös muutamat still-kuvat. 

Julia Sheremetyeva. Kuva Death-illustrated.net

Jenny Mujunen. Kuva Death-illustrated.net

Laura Luna by Death-illustrated.net
Itikoita piisasi mutta onneksi päivä oli kaunis ja lämmin. Kuvausten päätteeksi pääsimme -ah- saunaan ja uimaan järveen, joka oli lämmintä kuin linnun maito. Mikä ei välttämättä ole ihan itsestäänselvää kesäkuun ekana päivänä. Video julkaistiin heinäkuun lopulla, ja tällainen siitä sitten tuli! Hyvät naiset ja herrat, Lovijatar ja "Vainovalkea"."Vainovalkea"-crew, kuva Death-illustrated-net
Videokuvauksia seuraavana viikonloppuna meillä oli Kairan kanssa esiintyminen Järvenpään keskustassa "Lumoava - Itämaisen Tanssin Festivaali":n yhteydessä sykelavalla. 

Artistit bäkkärillä, Hanna, Tiitta, Minka ja Eeva. Kuva Jenny Mujunen


Allure ja vakavat aamunaamat. Tiitta, Jenny, Laura, Eeva ja Hanna. Kuva Minka Lindfors
Yleisö tuntui pitävän esityksestämme, vaikka intensiteetin hakeminen oli hieman haastavaa vasta heränneenä kirkkaassa päivänpaisteessa. Toisaalta oli kiva esiintyä lapsille ja vanhuksille ja täysin sattumanvaraisille ohikulkijoille, jotka eivät muuten tämän tyyppisiä esityksiä eksyisi katsomaan.
Tässä vaiheessa olin jo saanut käsiini 15.6 pidetyn "Underground Cabaret":n liput, ja tunnelmat alkoivat jo tiivistyä pisaroiksi "Tribal Summer Camp":n ollessa jo ihan kulman takana!!!


Saaga jatkuu ihan pian! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti