tiistai 14. kesäkuuta 2016

Syyskauden uudet tasomääritelmät

Jahah, avasin pitkästä aikaa blogin ja havaitsin viimeksi päivittäneeni tasan vuosi sitten. Pitänee korjata asia jollain vuosikertomuksella vielä tässä kesän aikana, kaikkeahan tapahtuu tanssin merkeissä jatkuvasti, kirjoituspuoli ei vaan rullaa yhtä tasaisesti eteenpäin. Joka tapauksessa esittelen tässä nyt eilen julkistamani uudet tasomääritelmät viikkotuntiryhmilleni. Kurssien muut infot, kuten aikataulut ja hinnat laitan seuraavaan omaan erilliseen postaukseensa.

Olen jo pitkään kokenut tasojen numeromäärittelyn kankeaksi, eikä se oikeastaan kerro opetuksellisesta sisällöstä paljoakaan. Päätin pistää koko jutun ihan uusiksi ja tuoda ryhmille käyttöön nimet, jotka toivoakseni antavat paremman kuvan siitä, miten olen ajatellut oppilaiden omassa harjoittelussaan etenevän. Minulle on opettajana tärkeää se, että jokainen löytää oikean tason kehitykseensä nähden, niin että haasteita on riittävästi mutta samassa suhteessa myös onnistumista ja oivalluksia. Haluan painottaa myös muun kuin tanssitekniikan kehitystä, edistyneimmiltä oppilailta odotan myös muunlaista kypsyyttä tanssiryhmässä, mm. vuorovaikutustaitoja ja itsenäistä opiskelua. Tavoitteenani on positiivinen jakamisen ja yhdessä oppimisen ilmapiiri, joka toivoakseni saa tanssijat kukoistamaan parhaalla mahdollisella tavalla!

Tässä siis uudet ryhmäkuvaukset, olkaa hyvät!

Kaira Tribe Tanssistudio Sahramin nenäpäivän tapahtumassa 1.11.2015


NOVICI

Noviisi on uusi tulokas, kokelas joka ei vielä ole varma kuinka syvälle tahtoo sukeltaa tai kuinka kauan taittaa matkaa tällä polulla. Noviisiaika kestää Kaira Triben tapauksessa noin vuoden tai pidempäänkin, kunnes oppilas itse tuntee olevansa valmis siirtymään seuraavalle tasolle. Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta.

Alkeistunneilla tutustutaan lajin perustekniikkaan, sanastoon ja historiaan. Tunteihin sisältyvä kehonhuolto ja lihaskuntoharjoittelu tukevat tanssitekniikan harjoittelua ja parantavat ryhtiä. Ensialkuun käymme läpi aivan perusliikkeitä ja pikkuhiljaa nostamme haastetta tehden liikesarjoja ja kerrostaen liikkeitä erilaisiin askeliin. Kauden aikana saatetaan mahdollisesti myös tehdä pieni harjoituskoreografia.
Ryhmään ovat tervetulleita kaikki halukkaat myös ilman mitään aiempaa tanssikokemusta.

ADEPTI

Adepti on vihitty, hän on jo perehtynyt aiheeseen ja etsii syvempää tietoa. Hän on polkunsa valinnut, ja kulkee sitä päättäväisesti kohti uusia oivalluksia. Kaira Tribessä tämä aste kestää oppilaasta itsestään riippuen vähintään vuoden, mutta suositeltavaa on pysyä näillä tunneilla, kunnes kokee omaksuneensa uudet asiat selkäytimeen asti. Kärsivällisyys palkitsee.

Keskitason tunneilla viedään perustekniikkaa eteenpäin, opitaan uusia liikkeitä, harjoitellaan haastavampia kerrostuksia ja haetaan kokonaisvaltaisempaa tanssillisuutta. Keskitasolla mukaan tulee myös zillien eli sormisymbaalien soitto, ja tunnit jakautuvat kahtia tekniikkaan & kehonhuoltoon sekä koreografiaan. Zilliharjoittelu sisältyy tekniikkatunteihin. Koreografiatunneille osallistuville suositellaan lisäksi myös tekniikkatuntia, jotta koreografian omaksuminen olisi helpompaa, tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Koreografiatunnit eivät sisällä muuta kehonhuoltoa kuin nopeat alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt, joten siksikin molempien keskitason tuntien paketti on toimiva kokonaisuus. Kehitys nopeutuu huomattavasti tällä panostuksella.
Keskitason tunnit sopivat myös edistyneille oppilaille ekstratreeniksi ”omien” tuntien lisäksi.

PADAWANI

Adepti, joka opiskelee taitoaan nöyrästi ja pitkäjänteisesti, voi edetä matkallaan Padawaniksi. Padawanilla on jo kokemusta ja näkemystä, ja hän ymmärtää että todellisuudessa kilpailee vain itsensä kanssa. Padawanit pyrkivät kehittymään jatkuvasti, ylläpitämään positiivista ilmapiiriä, jalostamaan omaa voimaansa, tukemaan muita samalla polulla kulkevia eteenpäin ja kunnioittamaan taitoaan pitämällä itsensä terässä. Olkoon Voima kanssasi.

Edistyneillä tunneilla treenataan laaja-alaisesti kaikkea tekniikkaa perusasioista erikoisuuksiin, tanssitaan zillien kanssa ja tehdään monimutkaisempia koreografioita muodostelmineen. Tekniikka ja koreografia ovat erillisinä tunteina, ja koreografiatunneille tulijoilta edellytetään myös joillekin (keskitason tai edistynyneille) tekniikkatunneille osallistumista. Tasovaatimuksena vähintään kahden vuoden säännöllinen Tribal Fusion-harrastus. Koreografiaryhmässä voi päästä esiintymään yleisön eteen mahdollisuuksien mukaan, tätä en kuitenkaan voi automaattisesti luvata. Esiintyjiltä vaaditaan säännöllistä osallistumista tunneille, hyvää ryhmätyöskentelykykyä ja edistynyttä tanssitaitoa.

Kaira Tribe "Devijedi"-numerollaan Infusion Tallinn-gaalassa 8.4.2016
Kuva Michael LinnasEi kommentteja:

Lähetä kommentti