lauantai 17. kesäkuuta 2017

Syyskauden 2017 Tribal Fusion-viikkotunnit

Elokuun loppupuolella käynnistyvät taas Laura Lunan vakituiset Tribal Fusion-viikkotunnit Helsingissä ja Järvenpäässä. Hinnat, tasomääritelmät ja lajikuvauksen löydät lukujärjestyksen alapuolelta. Adepti- eli keskitason koreografiaa ei tulevalla kaudella ole viikkotuntina, mutta tarjoan tasoa vastaavan koreografiakurssin tiivistettynä intensiivikurssina syyskauden aikana. Lyhytkurssit julkistetaan myöhemmin. 

Helsingin opetuspaikkana tuttuun tapaan kodikas Jazz Factory Sörnäisissä. Järvenpäässä tunnit opettajan kotistudiolla keskustan tuntumassa.
Uutuutena tällä kaudella ovat Datura Style™-viikkotunnit maanantaisin, olenhan valmistunut viime keväänä 8 Elements-koulutuksesta sertifioiduksi Datura Style-opettajaksi. Täytyykin kirjoittaa siitä aiheesta ihan oma postaus, jos tämä bloggaaminen siitä taas vähän piristyisi ;) 

Maanantaisin 21.8 – 18.12

klo 18.45-19.45 Datura tekniikka (keskitaso/edistyneet) (60min)
klo 19.45-21 Datura Style improvisaatio (keskitaso/edistyneet) (75min)

Tiistaisin 22.8 – 19.12

klo 17-18.30 Padawani (edistyneet) tekniikka + kehonhuolto (90min)
klo 18.30-20 Padawani koreografia (90min)

Keskiviikkoisin 23.8 – 20.12 (ei tuntia 6.12)

klo 17-18.30 Adepti (keskitaso) tekniikka + kehonhuolto (90min)
klo 18.30-20 Novici (alkeet) (90min) HUOM. Tämä kurssi alkaa vasta 30.8!!

Torstaisin 7.9 – 30.11

klo 18-20 Järvenpään ryhmä, avoin taso (120min)

Kuvaaja Essi Laakkonen 

Hinnat:
Datura tekniikka (18x60min) 216€
Datura Style improvisaatio (18x75min) 270€
Padawani tekniikka (18x90min) 324€
Padawani koreografia (18x90min) 324€
Adepti tekniikka (17x90min) 306€
Novici (15x90min) 270€
Järvenpään ryhmä (13x120min) 312€

2:sta kurssista saa 10% alennusta loppusummasta
3:sta tai useammasta kurssista 15% alennusta loppusummasta

Opiskelija-alennus : Voimassaolevaa opiskelijakorttia vastaan 10% opiskelija-alennus. Ei voi yhdistää muihin alennuksiin.


Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteessa salamankantama(at)gmail. com

Ilmoittautumiset kursseille ovat sitovia, eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta tai osamaksueriä peruta oppilaan poissaolojen takia ellei oppilaalla ole esittää lääkärintodistusta, jonka perusteella poissaoloja tulisi vähintään puolet kaudesta.
Viikkotunnit voi halutessaan maksaa osamaksulla enintään neljässä erässä, jolloin jokaiseen erään lisätään 1€ laskutuslisä. Osamaksulla maksavalta laskutetaan ensimmäinen osamaksuerä ilmoittautumisen yhteydessä, loput jaetaan kaudelle noin kuukauden välein.
Muistutuslaskuihin lisätään 5€ muistutusmaksu.

Poissaoloja voi korvata muilla viikkotunneilla, kuitenkin saman kauden aikana.
Jos kurssi peruuntuu/keskeytyy järjestäjän toimesta, maksetut kurssimaksut palautetaan kokonaisuudessaan toteutumattomien tuntien osalta.

Kurssien toteutumiseksi tarvitaan vähintään 7 oppilasta per ryhmä (Järvenpäässä 4). 

Kuvaaja Essi Laakkonen
LAJISTA

Tribal Fusion on monipuolista ja kiehtovaa, modernia vatsatanssia, johon yhdistyy vaikutteita mm. intialaisista tansseista, flamencosta, nykytanssista ja moderneista street-lajeista. Lajin juuret ovat San Franciscossa ja sieltä Tribal Fusion on levinnyt ympäri maailman. Tunnusomaisia sille ovat ylväs perusasento, käärmemäinen sulavuus, tarkat aksentit ja aaltoilevat, koristeelliset käsien liikkeet. Musiikkia käytetään laidasta laitaan akustisesta kansanmusiikista dubsteppiin. Tribal Fusionin pioneereista kiistattomasti tunnetuin on Rachel Brice, joka on Bellydance Superstarsin ja Youtuben kautta tanssinut tiensä satojen tuhansien ihailijoiden sydämiin.

Kaira Tribe viikkotuntien tasomääritelmät

NOVICI

Noviisi on uusi tulokas, kokelas joka ei vielä ole varma kuinka syvälle tahtoo sukeltaa tai kuinka kauan taittaa matkaa tällä polulla. Noviisiaika kestää Kaira Triben tapauksessa noin vuoden tai pidempäänkin, kunnes oppilas itse tuntee olevansa valmis siirtymään seuraavalle tasolle. Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta.

Alkeistunneilla tutustutaan lajin perustekniikkaan, sanastoon ja historiaan. Tunteihin sisältyvä kehonhuolto ja lihaskuntoharjoittelu tukevat tanssitekniikan harjoittelua ja parantavat ryhtiä. Ensialkuun käymme läpi aivan perusliikkeitä ja pikkuhiljaa nostamme haastetta tehden liikesarjoja ja kerrostaen liikkeitä erilaisiin askeliin. Kauden aikana saatetaan mahdollisesti myös tehdä pieni harjoituskoreografia.
Ryhmään ovat tervetulleita kaikki halukkaat myös ilman mitään aiempaa tanssikokemusta.

ADEPTI

Adepti on vihitty, hän on jo perehtynyt aiheeseen ja etsii syvempää tietoa. Hän on polkunsa valinnut, ja kulkee sitä päättäväisesti kohti uusia oivalluksia. Kaira Tribessä tämä aste kestää oppilaasta itsestään riippuen vähintään vuoden, mutta suositeltavaa on pysyä näillä tunneilla, kunnes kokee omaksuneensa uudet asiat selkäytimeen asti. Kärsivällisyys palkitsee.

Keskitason tunneilla viedään perustekniikkaa eteenpäin, opitaan uusia liikkeitä, harjoitellaan haastavampia kerrostuksia ja haetaan kokonaisvaltaisempaa tanssillisuutta. Keskitasolla mukaan tulee myös zillien eli sormisymbaalien soitto, ja tunnit jakautuvat kahtia tekniikkaan & kehonhuoltoon sekä koreografiaan. Zilliharjoittelu sisältyy tekniikkatunteihin. Koreografiatunneille osallistuville suositellaan lisäksi myös tekniikkatuntia, jotta koreografian omaksuminen olisi helpompaa, tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Koreografiatunnit eivät sisällä muuta kehonhuoltoa kuin nopeat alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt, joten siksikin molempien keskitason tuntien paketti on toimiva kokonaisuus. Kehitys nopeutuu huomattavasti tällä panostuksella.
Keskitason tunnit sopivat myös edistyneille oppilaille ekstratreeniksi ”omien” tuntien lisäksi.

PADAWANI

Adepti, joka opiskelee taitoaan nöyrästi ja pitkäjänteisesti, voi edetä matkallaan Padawaniksi. Padawanilla on jo kokemusta ja näkemystä, ja hän ymmärtää että todellisuudessa kilpailee vain itsensä kanssa. Padawanit pyrkivät kehittymään jatkuvasti, ylläpitämään positiivista ilmapiiriä, jalostamaan omaa voimaansa, tukemaan muita samalla polulla kulkevia eteenpäin ja kunnioittamaan taitoaan pitämällä itsensä terässä. Olkoon Voima kanssasi.

Edistyneillä tunneilla treenataan laaja-alaisesti kaikkea tekniikkaa perusasioista erikoisuuksiin, tanssitaan zillien kanssa ja tehdään monimutkaisempia koreografioita muodostelmineen. Tekniikka ja koreografia ovat erillisinä tunteina, ja koreografiatunneille tulijoilta edellytetään myös joillekin (keskitason tai edistynyneille) tekniikkatunneille osallistumista. Tasovaatimuksena vähintään kahden vuoden säännöllinen Tribal Fusion-harrastus. Koreografiaryhmässä voi päästä esiintymään yleisön eteen mahdollisuuksien mukaan, tätä en kuitenkaan voi automaattisesti luvata. Esiintyjiltä vaaditaan säännöllistä osallistumista tunneille, hyvää ryhmätyöskentelykykyä ja edistynyttä tanssitaitoa.

Laura Luna & Kaira Tribe 8.6.2017 Kulttuurikesku Caisassa vierailemassa TribalTanssiKeskuksen kevätnäytöksessä.
Kuvan otti Aleksi Eeben
DATURA

Datura-Style™ on Bricen itsensä koodaama tanssikonsepti, joka sisältää Tribal Fusionin perustekniikkaa sekä ryhmäimprovisaatioformaatin. Kokonaisuuteen sisältyy myös zillien soitto ja sen yhdistäminen tanssiin.
Tekniikkaosuudessa käydään läpi käsien ja jalkojen asentoja ja liikeratoja sekä vartalon isolaatioita. Datura-harjoitussarjat yhdistävät isolaatiot askeliin ja hiovat perustekniikkaa tarjoten haastetta kaiken tasoisille tanssijoille.
Datura-improvisaatioformaatti on liikekieli, jossa on tietyt askeleet ja liikkeet sekä merkit joilla johtaja osoittaa muille tanssijoille, mitä aikoo seuraavaksi tehdä. Daturan liikepaletti on suoraan yhdistettävissä ATS:n (American Tribal Style), josta sen juuret kumpuavat. Useat perusliikkeistä ovat samoja, mutta lajeissa on myös selkeitä eroja, ja Daturatyylin muodostelmasäännöt poikkeavat monessa kohtaa emolajistaan. Daturatyylissä on myös mahdollisuus vapaamuotoisempaan improvisaatioon, joten sillä on varmasti paljon annettavaa myös ATS-tanssijoille.


Tervetuloa syksyn tunneille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti