keskiviikko 9. elokuuta 2017

Datura Style™- mitä se on?

Ensi viikolla aloitan vakituisten Datura Style™-tuntien opettamisen Helsingissä, ja koska useimmille on varmasti epäselvää, mistä on kyse, ajattelin avata asiaa täällä blogissa. Englanniksi voit lukea aiheesta lisää  täältä.

Datura Syle on Tribal Fusionia lajin kärkiartistin Rachel Bricen tyyliin. Luodessaan Daturatyyliä hän on upottanut sen liikepalettiin ja toteutustapaan valtavan määrän sitä tietotaitoa, jota on oppinut ja kehittänyt ollessaan Tribal Fusionin terävimmällä aallonharjalla aina sen alkuajoista tähän päivään saakka. Jos olet ns. klassisen/old school Tribal Fusionin ystävä, Daturatyyli tarjoaa juuri sitä ja vielä enemmän. Brice on koodannut oman tyylinsä aina jalkojen ja käsien asennoista liikkeiden nimityksiin, ja monella askeleella on myös tarina.

Rachel Brice, kuva lainattu Datura Onlinesta

Datura Style-nimitys viittaa sekä tekniikkaan että liikesanastoon (vokabulaari), joita voidaan käyttää koreografiaan tai improvisaatioon.

Tekniikkaa harjoitetaan esimerkiksi Bricen koostamien harjoitussarjojen kautta, joiden tarkoitus on hioa perusliikkeet ja asennot kehomuistiin tehokkaasti. Säännöllinen harjoittelu tällä metodilla vie taatusti kokeneemmankin harrastajan taidot aivan uudelle tasolle.

Datura Style-improvisaatioformaatti taas sisältää liikkeitä, askelia ja komboja, joita voi käyttää joko soolo- tai ryhmäimprovisaatioon, tai koreografisina työkaluina. Improtunnilla keskitytään tanssimaan ryhmässä. Jos ATS, eli American Tribal Style on ennestään tuttu, voi Daturavokabulaarin yhdistää sen kanssa, ja monet perusliikkeet lajeissa ovat samoja, usein pienin variaatioin. Lajien merkittävimpiä eroja ovat se, että Daturassa tanssitaan myös vasemmalla puolella, ja shadowing-elementin kautta se tarjoaa myös laajemmat mahdollisuudet vapaampaan improvisaatioon.

Jos tässä tuli kauhea litania sanoja ja käsitteitä, joista et tajunnut hölkäsen pölyä, EI SE MITÄÄN! Sitä varten voi tulla tunneille oppimaan, ja ennenkuin huomaatkaan latelet tanssijargonia kuin Jorma Uotinen!

Ja koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja videokuva ehkä tuhat tsiljardia, tässä klippiä Rachel Bricestä Daturaryhmänsä kanssa esittämässä tyyliä lavalla. Tämä esitys on selkeästi koreografioitu, mutta käytetyt liikkeet ja kombot ovat Daturaa.


Virallisia Datura-tunteja voivat opettaa vain Bricen itsensä sertifioimat opettajat, ja opettajakoulutusta edeltää intensiivimuotoinen tanssijakoulutus, 8 Elements of Belly Dance Portlandissa Yhdysvalloissa. Olen valmistunut tästä koulutuksesta edellisvuonna, ja opettajasertifikaattini sain viime keväänä. Pidin ensimmäisen tutustumiskurssini touko-kesäkuussa, ja nyt ovat vuorossa viikkotunnit. Toivotan lämpimästi kaikki tervetulleiksi tutustumaan tyyliin!

Alkuperäinen kuva Essi Laakkonen

Tunnit, jotka alkavat ensi maanantaina, ovat suunnattu keskitason tanssijoille, joille perustekniikka on jo ennestään tuttua. Jos olet vasta-alkaja, voit tulla ensin Tribal Fusion-alkeistunneille, jotka alkavat 30.8, ja jatkaa sieltä sitten tulevaisuudessa Daturatunneille. Tarkemmat tiedot viikkotunneista löydät tämän blogin edellisestä postauksesta!

Seuraa Instagram-tiliäni, niin löydät sieltä lisää Datura- ja muita improvisaatioklippejä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti